Návštěva Dojo v Anglii 2018

Jako každý rok, tak i letos se nám podařilo vycestovat za Cook sensejem do Anglie do dojo (道場) na ostrově Whight, kde sensej v současné době žije. Tento rok byl ale speciální, protože jsme zatím vždy vyjížděli společně s Michalem Kolískem na víceméně prodloužený víkend, kdy jsme cvičili, a to velice intenzivně. Letos jsme si to s Michalem rozdělili a vyjeli jsme samostatně s tím, že jsme měli s sebou některé z našich studentů. Já jsem navštívil senseie s Jardou Říhou a Jirkou Leligdonem. Michal Kolísek poté jel s Tomášem Váňou.

Dojo

Sensej se nás hned v úvodu zeptal, zda jsme si přijeli jenom zacvičit nebo na nás má být tvrdý. Naše odpověď samozřejmě zněla: „Buďte na nás tvrdý“, mistr pak nemohl reagovat jinak než , že jsme si o to řekli sami.

Trénink

Trénink byl jako vždy intenzivní a mistr se soustředil především na kluky, kteří se společně intenzivě připravují na 4. Dany. Detaily tréninku si nechám pro sebe. Kdyby se se chtěl někdo zeptat, tak jsem si jistý, že kluci se o to rádi podělí. V každém případě se jim dostalo mnoho rad a doporučení jak jejich Iaido zlepšit a na co se soustředit. Pobyt v senseiově dojo je pro mě vždy velkým zážitkem. U Cook sensejů se cítím jako doma a vždy je to pro mě krásný zážitek. Tak snad zase příští rok.

Pavel Balvín

Napsat komentář