Spring Iaido Seminar 2018 – Slovensko

Každoroční seminář v Trunčanských Teplicích na Slovensku pod vedením Cook senseie patří v našem dojo k tradičním a oblíbeným akcím (a to nejen díky skvělému prkénku halušek, který si lze dát v místním podniku).

Letošní událost proběhla v termínu 25. – 27. května, a kromě laskavého vedení senseie Cooka se výuky ujali i další učitelé (mezi nimi například John Piper a Gábor Hábermajer).

Společná závěrečná

Páteční večerní trénink byl určen pouze držitelům 3. danu a vyšším stupňům . Sensei vysvětloval vybrané pokročilé techniky a zdůrazňoval například také důležitost cvičení koryu na pravidelných trénincích.

Při sobotním tréninku se účastníci rozdělili na dvě skupiny. Prví skupinu tvořili iaidoka, kteří následující den měli skládat zkoušky na technické stupně. Druhou skupinu tvořili držitelé 2. a 3. danů. Postupně byla probrána kata Seitei iai.

První skupina i v neděli pokračovala v intenzivní přípravě na zkoušky. Ve druhé skupině byl výklad kat souboru Seitei iai brzy dokončen, pak se přešlo na trénink vybraných technik koryu ze souboru Shoden. V odpoledních hodinách proběhli zkoušky do třetího danu včetně, a tak v našem dojo přibyly tři nové 3. dany, jeden 2. dan a jeden 1. dan – Gratulujeme!

Seminář se velmi vyvedl a panovala na něm skvělá přátelská atmosféra. Už teď se těšíme na listopadový koryu seminář na Slovensku!

Výlet do hor

Tomáš Suk

Napsat komentář