Shinbukan Koryu seminář 2018

Jako každý podzim se sjeli členové a příznivci linie Shinbukan v Turčianských Teplicích na seminář koryu pod vedením Cook senseie (7. Dan, Kyoshi).

Společná fotka české výpravy

Letošní termín padl na víkend 10. -11. 11. A program byl ‚tajen‘ do posledního okamžiku.

Pro držitele třetího nebo vyššího danu bylo připraveno ještě večerní páteční keiko, s výkladem kumitachi technik ze souboru Tachi Uchi no Kurai. Tyto techniky se v některých liniích vůbec nepraktikují. O to více nás to však bavilo a sensei byl velmi trpělivý.

Sobotní část semináře byla věnována úrovni Chuden ze školy Eishin. Techniky úrovně chuden začínají až na jednu výjimku z pozice tatehiza, která je pro mnohé Evropany silně nekomfortní. Jedná se o technicky velmi náročná kata a jejich provedení vyžaduje dobrou fyzickou kondici.

Po projití všech deseti kata a některých kaewaza, jsme se na pokraji sil obávali cvičení Hayanuki (cvičí se všech deset kata za sebou jako jediná). A sensei nám se širokým úsměvem na tváři oznámil, že si přesně toto zacvičíme. Sobota skončila a já jsem unavený ale „happy“, jak by řekl sensei.

Tak hurá na zasloužené pivo a halušky!

Výlet po okolních horách

V neděli se cvičila série kata ze souboru shodenOmori ryu. Techniky jsou s výjimkou desáté kata cvičeny z pozice seiza a tak naše kolena dostala opět zabrat… Nakonec se sensei velmi ustaraně podíval na mou „adaptaci“ kata Batto a rozhodl, že je čas skončit 😊 .

Seminář se jako vždy vyvedl a pokud vezmeme v úvahu okolní krásné podzimní hory a skvělé brynzové halušky, pak je tento koryu seminář pro mě osobně jeden z nejlákavějších pravidelných seminářů během roku.

Tomáš Suk

Napsat komentář