Plzeňský Pohár 2018

V termínu 23. – 25. března se pod taktovkou Budó Plzeň uskutečnil první ročník Plzeňského poháru. Akce probíhala formou semináře, zkoušek na stupně kyu a závěrečného taikai jednotlivců do 3. danu a týmů. O vedení semináře se starali Pavel Balvín, Michal Kolísek a Vladimír Hyndrák (všichni 5. dan iaido). Naše dojo se vypravilo ve velkém počtu podpořit tuto akci. Pro spoustu z nás to byla možnost absolvovat zkoušky, nebo velmi důležitá příprava na blízké zkoušky na stupně dan.

Takhle jsme zabojovali!

Páteční večerní trénink vedl Michal Kolísek a byl zaměřen na základní motoriku, dýchání a základní používání meče při iai. V těchto bodech se však stéle najdou věci ke zlepšování – a že jich je 🙂 .

Sobota byla věnována zevrubnému cvičení 12 forem Seitei iai, kdy byli účastníci rozděleni do 3 skupin dle technických stupňů. Bylo také velmi zajímavé vidět různá pojetí stejných technik v podání tří učitelů. Odpoledne proběhli zkoušky na stupně kyu.

Všem, kteří složili zkoušky srdečně gratuluji!

Nedělní den připadl taikai a na rozhodcovské stolice se posadili i držitelé 3. danů. Shinbukan postavil dva týmy a oba si vedli velmi dobře. Za zmínku jistě stojí originální „poháry“ pro vítěze kategorií ve formě tupláku.

Výsledky:

Budou dodány, hned po zveřejnění pořadateli.

Tomáš Suk

Napsat komentář