Shinbukan Koryu seminář 2023

V pátek dne 10. 11. 2023 se naše posádka vozu (Jarda, Pavel, Tanyana a já) vydala směrem na Slovensko do Turčianských Teplic, kde se konal seminář koryu pořádaný Shinbukan Slovakia pod vedením sensei Viktora Cooka ( 7. dan, kyoshi).

Páteční den byl ve znamení dlouhé a náročné cesty, ale přeci jen nám zbylo trochu sil na večerní trénink Tachi uchi no Kurai, který vedl sensei Gábor Hábermajer. Ačkoliv jsme s Tanyou vytvořili dvojici, záhy bylo vystřídání a vzal si mě pod křídla sám sensei Gábor :-). To ale netušil, že já jsem v tréninku tachi-uchi dost na začátku, a tak jsme intenzivně prošli první čtyři kata a prostřídali si strany. Byl to intenzivní trénink, ale pro mě velmi přínosný. Pátou katu Tsukikage jsem se učila od Robbieho.

Dle ohlasů všech zúčastněných se páteční trénink vyvedl a pěkně si ho užili. Tento den, byl plný zážitků a už jsme se těšili po večeři rovnou do peřin. Následujícího dne nás měl dle šuškandy čekat Chuden…., ale jak jsme v sobotu zjistili, bylo to jinak.

Sobotního semináře se zúčastnilo celkem 36 iaidoka ze čtyř zemí. A tento den se k nám přidal i Vláďa Koutný – naše Pražská výprava se tedy stala kompletní. Začalo se pěkně zostra, a to Okuden Suwari waza pod laskavým vedením sensei Viktora Cooka. Pomocnými učiteli pak byli Tony Devine, Gábor Hábermajer a Gábor Galyas.

Na tyto kata z nás dlouho nikdo nezapomene (Kasumi, Sunegakoi, Shihogiri, Tozume, Towaki, Tanashita, Ryozume, Torabashiri).

A můžeme si říci, že sobotní cvičení bylo ve znamení

A bloody knee!

Přičemž někteří z nás i poté na pokoji toto heslo hlasitě vykřikovali :-D. No nebyla to ona dětská hra. Nindžové létali vzduchem.

Na večer byla plánovaná sayonara party, ale ještě před tím jsme stihli večeři v kolibě, jak jinak nesměli chybět halušky. To mé těšení do peřin, pod tíhou únavy ani tento den na sebe nenechalo dlouho čekat.

V neděli už nás vyhlížela Okuden Tachi waza. Cvičení se neslo v rychlém sledu a na účastnících už byly patrné známky použití. Po obědové přestávce se naše výprava rozloučila a nabrala směr zpět do Prahy.

Seminář byl moc pěkný a bylo příjemné znovu všechny vidět. Byl i čas si procvičit angličtinu a s učiteli si popovídat. Jsem moc ráda, že jsme se opět setkali a všem učitelům patří velké poděkování.

Lenka

Foto: FB Shinbukan Slovakia

Napsat komentář