Nozomi Taikai 2018

Od pátku 27. 4. do neděle 29.4. probíhala v Hradci již tradiční událost – Nozomi Team Taikai. Letošní akci zaštítili učitelé:

  • Andy Watson 6. Dan iaido, renshi,
  • Luc Defreye 6. Dan iaido, renshi.
Společná fotografie Budó Plzeň a Shinbukan

I přes naši snahu jsme se do Hradce dostali až v pátek večer, a tak jsme se cvičení věnovali až během soboty. Za mě osobně se jednalo o jeden z nejdrsnějších tréninků, co jsem absolvoval. Tento názor je ale nejspíše silně ovlivněn mou psychickou stránkou před zkouškami. Cvičilo se cca od 9:30 do cca 18:20 s pauzou na oběd. První katu Mae jsme cvičili jistě přes hodinu, a to moje kolena bez chráničů už špatně nesla :).

Hlavní náplní semináře byly body Chakugante a podařilo se nám s vypětím všech sil (jak učitelů, tak studentů) projít Seitei Iai kompletně od 1. do 12. kata. Senseové se nám pečlivě věnovali a opravovali mnoho technických detailů, které jsou ovšem velmi důležité a nezřídka rozhodují o úspěšnosti zkoušek či závodů.

Po namáhavém dni probíhaly zkoušky do 3. Danu včetně. Sám jsem se účastnil a byl jsem opravdu fyzicky unavený, nicméně skvělá atmosféra!

Druhý den probíhalo Taikai a podařilo se nám postavit jeden tým. Ten si v konkurenci dalších 9 teamů z České republiky nevedl nijak špatně. A hlavně mám pocit, že jsme si to Taikai pěkně užili a všichni se naučili něco nového.

Děkuji všem!

Tomáš Suk

Napsat komentář